söndag 22 juni 2008

Öppen plan för hur vi går vidare

Lika lite som vi vill att staten kränker oss, vill vi kränka våra folkvalda. Men vi måste få dem att lyssna, och att agera mot galenskaperna. De sitter idag valda genom att vi röstade på dem. Ett sätt är att ta kontakt med den din riksdagsledamot, gör klart för honom eller henne vad du tycker och tänker (men håll inne med de hårda och förnedrande orden). Berätta att han/hon sitter där därför att det var du som la din röst i ett kuvert. Kanske kryssa du tom personen. Låt dem veta.

Ett exempel!

Hej mitt namn är XXXX, och jag är besviken på dig.

I förra valet röstade jag på YYYY för att ni står för många av de tankar och idéer som jag har. Tyvärr har du varit med och tagit ett beslut som jag tycker är vansinne. Detta har lett till att jag nu söker ett annat parti och företrädare för mina åsikter. En företrädare som står upp för mina ideal och tankar. En förespråkare som säger NEJ till generell statlig övervakning av landets medborgare.

Jag gav dig mitt förtroende i förra valet, jag var med och bytte regering i Sverige, ett förtroende som du och ditt parti uppenbarligen inte kunde förvalta.

NAMN

Nästa steg är att vi öppnar ögonen. Vilka kan vi byta ut? Vilka kan ersätta de politiker som uppenbarligen inte kan förvalta det mandat som vi givit dem?

4 kommentarer:

Assar sa...

Bra idé.
Lista över e-postadresser till riksdagsledamöterna hittar du här:
http://www.stoppa-storebror.se/riksdagen.doc

Skicka bara till det borgerliga parti du röstat på och glöm inte ta bort Camilla Lindberg.

Ola Berg sa...

INTE SOFFLOCKET!

Utan:

Gå med i det parti du känner störst sympati med.

Driv opinion inom och utom partiet. Engagera dig! I valplattformsarbetet, i nomineringsarbetet, och GÖR DITT PARTI VALBART!

Grundare sa...

Vi håller med dig Ola! Det är inte sofflocket som är ett alternativ. Det är att vi måste hitta företrädare för våra tankar och idéer. Personer som står upp för de liberala idealen.

På Liberal 2010 kommer vi att ta upp och beta av politiker inför valet. Vi vill få dem att vara med och berätta vad de tycker och tänker. Vad de står för.

Vi vill få tips om politiker som vi kan lita på. Uppenbart är att den regering och de valda som idag sitter i vår svenska riksdag inte värnar de ideal som vi trott att de står för.

Peder sa...

Det borde skapas en sida per riksdagsledamot, där varenda sak de har sagt finns med samt en stor KO symbol (röstboskap) för dem som inte har egna åsikter.

Dvs, dokumentera varenda sak som varje ledamot har sagt så det blir lättare att hålla koll på dem samt påminna dem om det, de skall känna att allt de säger kommer att hållas mot dem vid nästa val.

Själv känner jag mig förbannat sviken och totalt lurad av Fredric eftersom jag lät mig luras av hans honungsdroppande ord och kryssade honom, men jag vet inte vad jag kan göra mer än att skriva till honom och andra ledamöter samt lite insändare.

Jag har alltid varit lat och nöjt mig med att prata politik med de närmaste men efter FRA-sveket vill jag verkligen ut på stan och skrika!