måndag 23 juni 2008

Anders Tilly

politikerbloggen.se kan man läsa Anders Tillys debattinlägg om FRA. Det är uppenbart att Anders inte är ett alternativ för oss som vill värna om de liberala idealen. Vi på Liberal 2010 skulle gärna vilja citera Anders och hans inlägg men noterade snabbt att vi skulle behöva citera varenda mening.

Anders har uppenbart valt att lyssna på det öra som han själv vill. De flesta i våra led är inte negativa till underrättelsetjänst, vad vi vänder oss mot är metoden att avlyssna alla och allt. Vår övertygelse är att det finns bättre och de facto mer effektiva sätt att skydda vårt land än att söka nyckelord i alla mejl, sms eller telefonsamtal. Vi tror inte på att systemet kommer att skydda oss i någon större utsträckning utan snarare utgöra en risk för just det samhälle vi vill skydda.

Vi har en fråga till Anders. Om det visar sig att det finns en person som kommer att få sina rättigheter kränkta av detta system som total avlysning betyder, är det värt det Anders? Om det är två eller tre? Ahmed Yusuf, Abdirisak Aden och Abdulaziz Ali är det namn som känns bekanta?

Vi kräver att vi har ett land som bygger på de lagar och regler som vi vill försvara. Är du liberal rekommenderar vi på Liberal 2010 att du lägger din röst på någon annan än Anders Tilly (kd) i Rinkeby-Tensta i nästa val.